Jaarwisseling
 Bij de jaarwisseling is er weer heel wat vuurwerk afgestoken. Dit is echter niet zonder risico: een vuurpijl kan gevaarlijk zijn als hij verkeerd terecht komt.

Hier hoort een leuk filmpje bij: http://www.youtube.com/watch?v=vpZAyAp6G7w

Overstromingen in België en Nederland
 13 en 14 november - Zware regenval in België en Zuid-Nederland. Vijf doden. Drie mensen verdronken door buiten hun oevers getreden rivieren in de provincie Henegouwen. De weduwe van één der slachtoffers pleegde zelfmoord. In de provincie Antwerpen kwam een oudere man vast te zitten in de modder en stierf door onderkoeling. Ook overstromingen nabij Brussel en vooralarm voor hoogwater voor de Maas. In Limburg veel wateroverlast door buiten hun oevers getreden beken.

1000 vogels vallen uit de lucht
 BEEBE - Meer dan duizend vogels zijn in de Amerikaanse staat Arkansas dood uit de lucht gevallen. Een gebied in de stad Beebe van nog geen twee kilometer groot raakte bezaaid met vogellijkjes.

 De zwerm vogels is mogelijk op grote hoogte geraakt door de bliksem of door een hagelbui. Ook zou het kunnen zijn dat de merels geschrokken zijn van het vuurwerk tijdens de jaarwisseling en door de stress zijn gestorven.

Onderzoekers hebben tientallen vogels meegenomen voor onderzoek om te achterhalen waardoor ze massaal uit de lucht zijn gevallen. De gemeente heeft een bedrijf ingehuurd om de lijkjes op te ruimen.

Tunesië: onrust bereikt voorsteden Tunis
 (Belga) Het al weken durende protest tegen de werkloosheid en de regering in Tunesië heeft de hoofdstad bereikt. In een voorstad van Tunis is het volgens ooggetuigen dinsdagavond tot gewelddadige botsingen gekomen.

Er is een bus in brand gestoken en meerdere winkels en een bank zijn verwoest. De politie heeft traangas ingezet. Volgens de regering heeft de onrust al aan 21 mensen het leven gekost. De Mensenrechtenliga gewaagt van 35 doden. Volgens de vakbonden zijn er sinds het weekeinde tot 50 doden gevallen. (LEE)

De site is vernieuwd
De site is vernieuwd. Vele verbeteringen zijn doorgevoerd aan het menu: er zijn maar liefst 8 menuitems!  Verbeteringen kunnen altijd via contact gemeld worden.
Tot de volgende editie!
Kingsmile & vamos
 
Leave a Reply.